Vijf voordelen van het overstappen op een nieuwe warmtepomp

Vijf voordelen van het overstappen op een nieuwe warmtepomp

Bent u verhuisd naar een huis met een oudere warmtepomp en overweegt u over te stappen op een nieuwere versie? Hier noemen we vijf voordelen van de huidige warmtepompen in vergelijking met oudere modellen.

Dit zijn de belangrijkste redenen om in een nieuwe warmtepomp te investeren: 
 

1. Efficiënter

Omdat warmtepompen steeds populairder zijn geworden, gaan de technologische ontwikkelingen snel.
Moderne warmtepompen zijn uiterst energiezuinig en hebben hoge SCOP-waarden. Zo heeft de warmtepompfabrikant CTC zijn SCOP-waarde (ook wel jaarlijkse verwarmingsfactor genoemd) op de nieuwste serie EcoAir 600M lucht/water-warmtepompen met maar liefst 16 procent verhoogd ten opzichte van het vorige model.

De bedrijfskosten zijn zeer laag en de warmtepomp bespaart u vele jaren geld.
 

2. Slimmer

Een moderne warmtepomp is eenvoudig te bedienen en heeft veel slimme functies, bijvoorbeeld bewaking via uw mobiele telefoon. Het biedt u de mogelijkheid om de warmtepomp uit te schakelen wanneer u weg bent en u kunt de warmte ook verhogen of verlagen als u aan het werk bent.

Als er iets mis is, krijgt u onmiddellijk een alarm op uw mobiele telefoon. Vaak kunt u dat soort problemen zelf oplossen. Als een installateur echter uw apparatuur moet bekijken, kan dit in veel gevallen op afstand worden gedaan via een computersysteem en hoeft geen bezoek aan huis te worden geregeld.
 

3. Flexibeler

Moderne warmtepompen zijn flexibel en kunnen samen met andere energiebronnen worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een bodem/water warmtepomp combineren met een fotovoltaïsch systeem. Een perfecte combinatie voor degenen die hun energiekosten willen verlagen en tegelijkertijd een bijdrage willen leveren aan het klimaat.

4. Stiller 

Moderne warmtepompen zijn stiller dan hun voorgangers. Dit komt deels doordat de geluidsdichting van de compressor en de koelcomponenten is ontwikkeld.
 

5. Variabele toerentalregeling

De toerentalregeling houdt in dat de warmtepomp de energieafgifte automatisch regelt op basis van de behoeften van het huis. De toerentalregeling wordt ook wel omvormerregeling of frequentieregeling genoemd. Op oudere modellen is er een aan-uitknop. 
 
Tip: Als u uw bodem/water warmtepomp wilt vervangen door een nieuwe, raden wij u aan om twee offertes aan te vragen. Eén voor de kosten als u hetzelfde boorgat als voorheen kunt gebruiken, en één voor het berekenen van de kosten van extra boren.


Wat kost een nieuwe warmtepomp?

CTC heeft een breed scala aan pompen die tussen SEK 50.000 en 90.000 kosten, inclusief btw en exclusief installatie. De kosten zijn volledig afhankelijk van uw behoeften en die van het huis. Vraag uw lokale CTC-partner om hulp bij het maken van een geschikte energieberekening, dan krijgt u maximale energie voor de laagste prijs.

Een moderne warmtepomp is eenvoudig te bedienen via uw mobiele telefoon. Het biedt u de mogelijkheid om de warmtepomp uit te schakelen wanneer u weg bent en u kunt de warmte ook hoger of lager zetten terwijl u aan het werk bent.

Gepubliceerd: 2022-12-13