De warmtepompen van de toekomst zijn er al

De warmtepompen van de toekomst zijn er al

"De toekomst ziet er goed uit voor warmtepompen. Digitalisering heeft nieuwe eisen gesteld aan onze producten en wij lopen daarbij voorop", zegt Joachim Carlsson, ontwikkelingsmanager van CTC.
 
Momenteel hebben meer dan een miljoen Zweedse huizen ten minste één warmtepomp. Vele daarvan zijn oudere modellen. In de afgelopen jaren zijn warmtepompen enorm ontwikkeld. Ze hebben een hogere efficiëntie, lagere geluidsniveaus en een nieuw discreet ontwerp. 

Stillere warmtepompen

"Het voelt geweldig. Met de EcoAir-serie zijn onze warmtepompen verfijnd. We hebben de functies behouden die in eerdere modellen werden gewaardeerd en de prestaties en het geluidsniveau verbeterd", aldus Joachim Carlsson.
 
"Lage geluidsniveaus worden steeds belangrijker voor consumenten. Het is een trend die we in heel Europa zien. Het leven van mensen wordt steeds drukker en daardoor zijn ze minder tolerant voor lawaai."

Verbonden met internet

Klanten verwachten dat producten verbonden zijn met en bediend kunnen worden vanaf hun mobiele telefoon. Ze willen hun investering bijhouden. 
 
De verschillende systemen in een gebouw kunnen ook worden aangesloten, zoals huisalarmen en warmtepompen. Wanneer u het huis verlaat en het alarm instelt, stuurt de woning ook automatisch een signaal naar de warmtepomp om de energiebesparende modus te activeren.
 

Draadloze sensoren

Een ander voorbeeld is draadloze sensoren voor kooldioxide- en vochtgehalte, die verkrijgbaar zijn als accessoires. Deze kunnen in het ventilatiesysteem worden gebruikt om een hoog comfort te handhaven, ongeacht of het huis leeg is of vol mensen zit.
 
"Via onze CTC Connect+ app kunt u de productie van warm water of de temperatuur in uw huis regelen. Als je het bubbelbad wilt vullen wanneer je thuiskomt, kun je deze zo instellen dat je genoeg warm water krijgt", zegt Joachim.
 
Deze technologische ontwikkeling betekent niet alleen dat producten op een slimme manier met hun omgeving communiceren. Het zorgt er ook voor dat warmtepompen langer meegaan. De kans dat een pomp het vandaag begeeft is veel kleiner dan tien jaar geleden. Er kunnen parallellen worden getrokken met de ontwikkeling van auto's. Het elektronische bewakingssysteem van een auto waarschuwt eigenaren voordat er iets kapot gaat. Grote reparaties worden voorkomen door klein preventief onderhoud.
 
"Warmtepompsensoren worden gebruikt om afwijkingen van verwachte waarden te detecteren. Een alarm geeft aan of er iets mis is en of het probleem kan worden verholpen voordat dit leidt tot dure reparaties", zegt Björn Alm, CTC Product Manager.

Altijd een pomp met de juiste afmetingen

CTC streeft ernaar huiseigenaren en andere eindgebruikers te voorzien van betrouwbare producten die probleemloos functioneren. Tegelijkertijd spant het bedrijf zich meer in om het werk van installateurs eenvoudiger te maken, bijvoorbeeld wanneer warmtepompen op grotere locaties moeten worden geïnstalleerd.
 
CTC heeft ook tools ontwikkeld om het offerteproces, de planning en de installatie te versnellen. CTC Select is een maathulpmiddel waarmee installateurs de juiste warmtepomp voor het juiste huis kunnen kiezen en dat wordt zeer gewaardeerd.  
 
"We werken hard om ons assortiment uit te breiden met nieuwe accessoires die het voor installateurs gemakkelijker maken", zegt Björn.
 

Gepubliceerd: 2018-08-16