Op maat gemaakt voor kleinere huizen

Op maat gemaakt voor kleinere huizen

De GSi-serie bodem/water warmtepompen van CTC heeft veel succes geboekt. De serie is nu uitgebreid met de CTC GSi 8, een op maat gemaakte module voor het verwarmen van een kleiner huis of vakantiehuis. 

De efficiënte bodem/water warmtepompen hebben de beste energielabels die een warmtepomp kan ontvangen.
 
De GSi-serie bestaat daarom nu uit drie verschillende modellen: De CTC GSi 16 voor grotere gebouwen, de CTC GSi 12 voor middelgrote woningen en de nieuw geïntroduceerde CTC GSi 8 , die zeer geschikt is voor kleinere huizen met een vermogensbereik van 2,5 tot 7,7 kW.

"Bij CTC kunnen alle huiseigenaren en eigenaren van gebouwen een efficiënte en klimaatvriendelijke warmtepomp vinden die aan hun specifieke behoeften voldoet. U kunt tot 80 procent besparen op het energieverbruik, wat gewoonweg fantastisch is", zegt Mats Lindgren, Marketing and Sales Director bij CTC/Enertech.

Nog betere prestaties

De GSi-serie bestaat uit warmtepompen met variabel toerental voor bodem, water of geothermische warmte. Ze passen zich gedurende het hele jaar automatisch aan de warmtebehoefte van het gebouw aan. Wanneer de behoefte hoog is, neemt het vermogen toe; wanneer de behoefte laag is, vertraagt de compressor en neemt het vermogen af.

"Met de GSi-serie hebben we de lat hoger gelegd voor iedereen die wil investeren in milieuvriendelijke energie. In één jaar levert CTC GSi meer dan vijf keer zoveel energie als het verbruikt, aldus Mats Lindgren.

Gebruik makend van het boorgat

De CTC GSi is een goede oplossing voor iedereen die een oude warmtepomp wil vervangen. Het systeem past zich automatisch aan het bestaande boorgat aan, waardoor de installatiekosten voor de eigenaar aanzienlijk lager zijn.

Het kleuren touchscreen van 4,3 inch heeft duidelijke symbolen met Nederlandse tekst, zodat het heel makkelijk is om warmte en warm water in te stellen of diverse gegevens over de werking te bekijken. U bedient de warmtepomp in de myUplink-app.

 
 
 
 

Gepubliceerd: 2019-08-21