Baan bij CTC leidde tot een droomleven

Baan bij CTC leidde tot een droomleven

Anny Osbäck studeerde bij Chalmers in Gotenburg, maar besloot vervolgens om naar Ljungby te gaan voor een spannende baan bij CTC Enertech. 
"Het is de beste beslissing die we hebben genomen. Het leven is nu zoals we het willen hebben. Hier kunnen we ontspannen en meer doen, zowel mentaal als financieel", zegt ze.

Bent u geïnteresseerd in de overstap naar Ljungby? Neem contact op met Johanna Aronsson, de verhuisconsultant van de gemeente Ljungby, e-mail inflyttarservice@ljungby.se

Anny Osbäck is opgegroeid in Ljungby. Een stad die bijna alles te bieden heeft — natuur, meren, de stad zelf en natuurlijk vrienden en school. Toen zij en haar man hun studie in Göteborg hadden afgerond, verhuisden ze terug hiernaartoe. Vandaag wonen ze naast het huis van de ouders van haar man buiten het dorp Hörda. Ze heeft een leven dat in de grote stad niet mogelijk zou zijn geweest.
"Hier konden we onmiddellijk een huis op het platteland kopen dat goedkoper was dan een studioappartement in Göteborg. 

 

Nadenken over werk

Teruggaan was geen voor de hand liggende keuze, omdat Anny en haar man niet zeker waren of ze na hun studie een geschikte baan in hun woonplaats zouden vinden. Maar met de baan bij CTC Enertech viel alles op zijn plaats.

Enertech is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van verwarmingsproducten. Het bedrijf heeft ongeveer 250 werknemers die CTC-warmtepompen en huishoudelijke ketels ontwikkelen en produceren, evenals Bentone olie- en gasbranders.

"We zeiden altijd dat we graag terug zouden gaan, maar we vroegen ons af of er na onze studies geschikte banen voor ons zouden zijn. Het is allemaal gelukt en we zijn heel blij om hier te leven", zegt Anny.

"In Gothenburg zijn er bijvoorbeeld veel files en frustraties, in vergelijking met Ljungby, waar het gemakkelijk is om de stad in te gaan en snel een aantal boodschappen te doen. Hier kun je ook gemakkelijk naar buiten gaan om in een restaurant te eten zonder twee weken van tevoren een tafel te boeken. Dit maakt het mogelijk om een spontaner leven te leiden.

 

Alles in de buurt

Leven in een kleine gemeenschap op het platteland betekent dat vrijwel alles om de hoek is. Na ouderschapsverlof is Anny weer terug op het werk en ze vindt het leuk om in de buurt van haar ouders te zijn, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met hun kleinkinderen.

"In een kleine stad heb je de tijd om de dingen te doen die je wilt doen. Bewegen of de natuur ingaan. We hebben meer energie wanneer we in de buurt van ons gezin en familie zijn en geen last van opstoppingen en verkeer hebben. Dit is levenskwaliteit voor ons.

Meer informatie
Lees hier over hoe het is om bij CTC te werken en bekijk de vacatures.
Lees meer over anderen die hebben besloten over te stappen naar Ljungby op de website van de gemeente.

Bent u geïnteresseerd in de overstap naar Ljungby? Neem contact op met Johanna Aronsson, de verhuisconsultant van de gemeente Ljungby, e-mail inflyttarservice@ljungby.se
 
 
 

Gepubliceerd: 2020-06-15