De lucht/water-warmtepomp reinigen in de lente

De lucht/water-warmtepomp reinigen in de lente

Zodra de lentezon zich laat zien en de temperatuur boven nul blijft, is het tijd om de buitenmodule van de lucht/water-warmtepomp voor de zomer te reinigen.

Dit is wat u moet doen:

  1. Schakel de pomp uit voordat u deze gaat schoonmaken. 
  2. Veeg met een vochtige doek vuil van buiten weg, zoals stof en pollen. Wees voorzichtig rond de achterafdekking van de pomp om beschadiging van de elektronica te voorkomen. Gebruik geen scherpe voorwerpen die de pomp kunnen beschadigen.
  3. Controleer of er zich geen bladeren, takken of ander vuil in de buitenmodule bevinden. Als dat soort vuil wordt aangetroffen, verwijdert u het voorzichtig. Dit zorgt ervoor dat de lucht vrij kan doorstromen.
  4. Als u een nieuwer product hebt, zit er een filter op de uitgaande leiding naar de warmtepomp. Controleer of het filter niet vol met vuil zit. Als het apparaat moet worden schoongemaakt, vindt u instructies in uw handleiding.  

Voor de lenteschoonmaak van uw warmtepomp hoeft u niet meer te doen. En op de lange termijn is het de moeite waard. Maak daarom uw warmtepomp eens per jaar schoon.

Meer nuttige tips vindt u in de handleiding die bij uw pomp is geleverd.

Over lucht/water-warmtepompen

Met een lucht/water-warmtepomp van CTC bespaart u tot 75 procent op uw stookkosten. De gebruikte energie is gratis, milieuvriendelijk en beperkt de uitstoot van koolstofdioxide.

CTC heeft twee typen lucht/water-warmtepompen: warmtepompen met variabel toerental en warmtepompen met een start-stopfunctie.

Gepubliceerd: 2023-04-11