Warmtepompen verlaagden de bedrijfskosten van het bedrijf

Warmtepompen verlaagden de bedrijfskosten van het bedrijf

Lagere bedrijfskosten en gelijkmatigere warmte op het terrein. Dit was het effect toen AHL Johanssons Åkeri vier lucht/water-warmtepompen installeerde. 
"Het voelt echt goed", zegt Timmy Palm, sitemanager.

De werknemers van het transportbedrijf merkten al snel de positieve effecten:

"De verwarming op ons terrein is zeer gelijkmatig", zegt Timmy Palm.

"Voorheen varieerde het veel. Het was heel erg warm of heel erg koud. Maar vier nieuwe lucht/water-warmtepompen maken een groot verschil. In hetzelfde jaar dat de warmtepompen werden geïnstalleerd, was er een koudegolf die ze echt heeft getest. Het verbruik was goed en alles werkte perfect." 

Doel om het verbruik te verlagen

AHL Johanssons Åkeri heeft zijn hoofdkantoor in Fagerhult in de provincie Skåne. Het transportbedrijf bestaat al sinds de jaren 60 en heeft nu 70 werknemers. Ze vervoeren alle soorten goederen tussen het zuiden en het noorden van Zweden.

Bij Fagerhult heeft het transportbedrijf een terrein van in totaal 1500 vierkante meter, verdeeld over een garage, was- en bandenwerkplaats. Daarnaast is er een werkruimte en 170 vierkante meter kantoorruimte. Het kantoorgedeelte heeft ook personeelskamers met douches.

De kantoren werden eerder verwarmd door directe elektrische verwarming, terwijl de andere gebieden werden verwarmd door een oude warmtepomp die zijn beste tijd had gehad.

"Het was een goede beslissing om nieuwe warmtepompen aan te schaffen. De installatie verliep soepel en we konden snel weer aan de slag. De aanschaf van nieuwe warmtepompen was onderdeel van een groter initiatief om energiebewuster te worden en ons verbruik te verlagen", legt Timmy Palm uit.

"Geen enkel alarm"

Het transportbedrijf heeft naar verschillende opties gekeken om het meest rendabele verwarmingssysteem te vinden. Een van de suggesties was om een bodem/water verwarmingssysteem aan te schaffen, maar aangezien de rotsbodem ver verwijderd was, viel de keuze uiteindelijk op lucht/water-warmtepompen van CTC. Ze kochten vier EcoAir 622M-modellen.

Johan Sagebrant van het HVAC-bedrijf STV i Växjö AB installeerde het systeem: 

"Meestal is er is in het begin altijd wel iets aan de hand, maar er is de eerste zes maanden geen enkel alarm geweest."

Timmy Palm

Feiten

AHL Johanssons Åkeri, met 70 werknemers, heeft een garage voor vrachtwagens, werkplaats en kantoren in Fagerhult in de provincie Skåne.

De locatie en het warme water worden verwarmd door vier lucht/water-warmtepompen van CTC. Het model is EcoAir 622M.

De warmtepompen worden geregeld door het Ecologic Pro- systeem van CTC en hebben twee opslagtanks van 500 liter. De ene is voor het verwarmen en de andere voor warm water. Er is ook een reserve-elektrische ketel.

Het systeem is verbonden met de myUplink-app en de installateur ontvangt alle alarmen digitaal.

Gepubliceerd: 2019-08-16