Poster

Warmtepompen bieden een gezellige omgeving voor een restaurant

Een door de wind geteisterd restaurant met grote ramen op een eiland kan moeilijk warm te houden zijn. Met behulp van lucht/water-warmtepompen van CTC is het binnenklimaat aangenaam warm, zelfs bij grote temperatuurveranderingen. 

"Een goed verwarmingssysteem is erg belangrijk. De werkomgeving voor onze werknemers moet aangenaam zijn en de gasten moeten zich comfortabel voelen en kunnen ontspannen", zegt Kristian Syrén, mede-eigenaar van Badholmen.Restaurant Badholmen is opgenomen in de White Guide en is een van de beste restaurants van Småland. Het ligt op een eiland in het midden van de drukke inham van Oskarshamn.

De grote ramen van Badholmen zorgen niet alleen voor een geweldig uitzicht, maar je loopt ook het risico dat je het koud hebt, vooral op winderige en koude dagen. Maar de eigenaars van het restaurant hebben geïnvesteerd in twee lucht/water-warmtepompen van CTC, die zorgen voor een gelijkmatige en comfortabele temperatuur.

"Ze zorgen niet alleen voor tevreden gasten, ze creëren ook nog eens een goede werkomgeving voor de werknemers", legt Kristian Syrén uit.

De warmtepompen zijn eenvoudig te onderhouden

De warmtepompen houden niet alleen het grote restaurantgedeelte op de juiste temperatuur, maar verwarmen ook acht hotelkamers boven.

"We hebben het CTC-systeem nu anderhalf jaar en vinden dat het echt goed werkt. We hebben een gelijkmatige verwarming en hoewel we veel delen met ramen hebben, is de capaciteit voldoende.

Behalve dat de gasten tevreden zijn, is het een goede werkomgeving voor de werknemers

Kristian Syrén

Feiten

  • Restaurant Badholmen bevindt zich op een eiland in de inham van Oskarshamn. Het restaurant biedt plaats aan 300 gasten en staat vermeld in de White Guide. In hetzelfde gebouw als het restaurant bevinden zich boven acht hotelkamers.
  • Badholmen heeft twee CTC EcoAir 520 M lucht/water-warmtepompen geïnstalleerd. Ze hebben toerentalgeregelde compressoren en passen zich aan de warmtebehoeften van het gebouw aan. 
  • Wanneer er meer warmte of warm water nodig is, stijgt het vermogen van de warmtepomp. Als er minder vermogen nodig is, werkt de pomp met een lager toerental.

Lees hier meer over de lucht/water-warmtepompen van CTC

Gepubliceerd: 2020-01-21