Poster

Precies de juiste hoeveelheid warmte met bodem/water verwarming en vrije koeling

Met een bodem/water warmtepomp en extra vrije koeling is de woning van Joakim Wahlqvist en Annelie Damberg altijd precies warm genoeg.

"Sinds de warmtepomp is aangepast, hoeven we er eigenlijk niet meer naar om te kijken. We krijgen koeling als het warm is en verwarming als het koud is — zo eenvoudig is het", zegt Joakim.

Joakim Wahlqvist en Annelie Damberg wonen in Bosgård buiten Huskvarna. Hun split-levelwoning is 145 vierkante meter. Aan de zuidkant hebben ze een patio van 60 vierkante meter die vaak in het zonlicht baadt. Het huis bevindt zich op een heuvel naast het Vätternmeer met uitzicht op glooiende velden en een appelboomgaard.

"Het is vredig, kalm en rustig", zeggen ze.
Het paar werkt voor hetzelfde IT-bedrijf en is minder dan 20 minuten onderweg naar hun kantoor in Jönköping, maar ze werken vaak vanuit huis.

"Sinds de warmtepomp is aangepast, hoeven we er eigenlijk niet meer naar om te kijken."

Joakim Wahlqvist

Overgeschakeld naar bodem/water verwarming

De vorige huiseigenaren hadden een mengelmoes van energiebronnen: Een kleine warmtepomp voor thuis, elektrische verwarming voor de grote garage en een houtketel voor koude winterdagen.

Joakim Wahlqvist en Annelie Damberg kozen voor één energiebron — een krachtige warmtepomp van CTC. Een van de voordelen was dat ze niet met verschillende systemen hoefden te werken; een ander waren de lagere kosten.

 

Gratis koeling voor een warme ruimte

De nieuwe bodem/water warmtepomp van CTC, een CTC GSi 12, heeft ook gratis koeling.
"Op een zonnige dag kan het bijna 30 graden in de woonkamer zijn, zelfs in de winter. Het is beter om in huis gratis koeling te hebben dan de deur open te laten voor ventilatie," zegt Joakim.

"Ik heb ook nog eens pollenallergie, dus in de zomer is het fijn om de deuren niet altijd open te hebben. De ventilator van de koeling is zeer stil", zegt Annelie.

Gids: Dit is bodem/water verwarming

Overgeschakeld naar bodem/water verwarming

Betrouwbaar verwarmingssysteem

Het vloerverwarmingssysteem op waterbasis maakt het comfortabel warm en alles wordt automatisch geregeld.
"Sinds de warmtepomp is aangepast, hoeven we er eigenlijk niet meer naar om te kijken. We krijgen koeling als het warm is en verwarming als het koud is - zo eenvoudig is het", zegt Joakim.

Hij vindt het aantrekkelijk dat de bodem/water verwarming gebruikmaakt van de bestaande warmte in de rotsbodem. Bodem-, water- of geothermische warmtepompen zijn hernieuwbare energiebronnen.
"Het is een zeer efficiënte en goede energiebron", zegt hij.
"Het betaalt de mooie set wielen in de garage", voegt Annelie Damberg met een glimlacht toe terwijl ze het over haar auto heeft.

Zie de bodem/water warmtepompen van CTC

Voordelen van bodem/water verwarming

  • Verhoogt de waarde van het huis met 3 tot 12 procent, volgens Bouli.
  • Maakt u een zelfvoorzienende huiseigenaar met betrekking tot verwarming en warm water.
  • Verlaagt de verwarmingskosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen.
  • Eenvoudig te bedienen via de myUplink-app en een display met Nederlandse tekst op de warmtepomp. U hebt geen grote percelen grond nodig voor de installatie van bodem/water verwarming.
  • Installatie geeft recht op belastingvoordelen. De arbeidskosten worden berekend aan de hand van een sjabloon.


Zoek een CTC-partner bij u in de buurt

Voordelen van bodem/water verwarming

Gepubliceerd: 2020-06-18