Familie Oost-Mingneau kiest voor een geothermische CTC-oplossing

Familie Oost-Mingneau kiest voor een geothermische CTC-oplossing

2022-08-17

Toen Matthias Lamont (installatiebedrijf Lamont verwarming) de opdracht kreeg om voor het nieuwbouwproject van de familie Oost-Mingneau uit Zwevele een geothermische warmtepompoplossing uit te werken, was de keuze voor CTC snel gemaakt. 

De eisen en verwachtingen van bouwheer Lieven Oost waren hoog. Naast de evidente verwachtingen van sublieme prestaties, performantie, duurzaamheid, stille werking enzovoort, werd verwacht dat het aanstuurbaar was via het domoticasysteem van dit project.

Met de idee “de goedkoopste kilowatt-uur is deze die je niet gebruikt” moest de oplossing eveneens “Smart-grid” ready zijn, om de overproductie aan elektriciteit van de fotovoltaïsche zonnepanelen te kunnen omzetten in thermische buffer. Na een overleg tussen de bouwheer Lieven, de installateur Matthias en CTC-adviseur Dirk, werd gekozen voor het geothermische All-in-one toestel GSi 612, aangevuld met de passieve koelmodule van CTC “EcoComfort”. “All-in-one” betekent verwarming, sanitair warm water, regeling voor verwarming - koeling en sanitair warm water alsook de smart-grid functie in 1 compact toestel dus.

Met ondersteuning van de CTC-expert/technieker Xavier Vermeeren werd de installatie in juni in werking gesteld. Woningverwarming heeft de familie Oost-Mingneau met deze warme zomerperiode niet echt nodig, maar de passieve koeling zorgt inmiddels voor een aangenaam comfort in huis.