EnergyFlex, da's milieuvriendelijk en flexibel.

EnergyFlex, da's milieuvriendelijk en flexibel.

2017-01-03

Een warmtepomp van CTC wordt altijd geleverd met een functie die we EnergyFlex noemen, waarmee klanten absoluut elke warmtebron op hun warmtepompen kunnen aansluiten. Het kost niets extra's omdat het altijd als standaard wordt meegeleverd. We beschrijven de voordelen in meer detail in deze blogpost.

Klanten kunnen vrijwel alles op het verwarmingssysteem aansluiten en aan hun verwarmingssysteem toevoegen: verwarming op zonne-energie, extra tanks, kachels met watermantel, maar ook ketels op hout, elektriciteit, pellets, gas en stookolie. Dit is eenvoudig en vereist geen omvangrijke systeemoplossingen ", zegt Joachim Carlsson, hoofd technologische ontwikkeling bij CTC / Enertech AB.

Bedien alles vanaf één plek

Het advies van Joachim is om te beginnen met een warmtepomp. Vervolgens kunt u vrijwel alles op het verwarmingssysteem aansluiten en toevoegen aan uw verwarmingssysteem op het gebied van verwarming.

"Alles wordt dan vanaf één plek bediend via een kleurentouchscreen."

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

Bewaakt alle functies van de warmtepomp.

Staat aangepaste instellingen toe.

Geeft op eenvoudige en gestructureerde wijze de gewenste waarden weer, zoals temperaturen, gebruikstijden, energieverbruik en foutmeldingen. Dit vereenvoudigt de instellingen en het oplossen van problemen.

Herkent automatisch systemen die zijn ingeschakeld.

Strengere milieueisen onderweg

"EnergyFlex is het resultaat van doelgericht ontwikkelingswerk met milieuvriendelijkheid als doel: we werken voortdurend aan de ontwikkeling van nog meer milieuvriendelijke producten, vooral omdat de EU heeft aangekondigd dat de milieuvereisten de komende jaren strenger zullen worden", zegt Joachim.

"Omdat we een relatief klein bedrijf zijn, zijn onze ontwikkelingsprocessen eenvoudig en flexibel. EnergyFlex is een goed voorbeeld van wat kan worden bereikt door doelgericht ontwikkelingswerk met een focus op milieuvriendelijkheid."