EEUWFEEST VOOR CTC!

EEUWFEEST VOOR CTC!

2023-10-02

De warmtepomp heeft de wind in de zeilen. Iedereen wil een graantje meepikken van die groeimarkt en dus schakelen fabrikanten van verwarming of airconditioning massaal over op warmtepompen. Enkele constructeurs zijn echter al tientallen jaren gespecialiseerd in deze techniek. Aangezet door de olieschokken van de jaren 70 startten zij al met warmtepompen, die ze systematisch verder ontwikkelden. Een van deze pioniers is CTC, een firma uit Zweden, zowat de bakermat van de warmtepomp in Europa. CTC viert nu haar 100-jarig bestaan en heeft duidelijke ambities op de Benelux-markt.

Fabrikanten van verwarming en airconditioning schakelen in grote aantallen over naar warmtepompen, aangedreven door de groeiende vraag naar duurzame verwarming en koeling. Een van de voorlopers in deze sector is CTC, een Zweeds bedrijf dat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. CTC begon al in 1981 met warmtepompen en heeft sindsdien een schat aan ervaring opgebouwd.

Wat CTC onderscheidt, is hun focus op monoblock-systemen, die het koelcircuit volledig gescheiden houden van het installatieproces. Dit vereenvoudigt de installatie aanzienlijk. Bovendien biedt CTC flexibiliteit door verschillende combinaties van buitenunits en hydraulische modules toe te staan, zodat klanten de configuratie kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Een opvallende innovatie van CTC is de EcoZenith i555 Pro, een buffervat voor sanitair warm water dat efficiëntie maximaliseert en het risico op legionella-vorming minimaliseert. Het maakt gebruik van een spiraalwarmtewisselaar om warm water te produceren op het moment dat het nodig is, waardoor energieverlies wordt verminderd.

Wat betreft installatiemogelijkheden, kan het buffervat dienen als een hydraulische centrale, waarin verschillende energiebronnen zoals zonnecollectoren of pelletketels kunnen worden geïntegreerd. Aan de uitgangszijde kunnen meerdere circuits met verschillende temperaturen worden aangesloten, waardoor een breed scala aan toepassingen wordt ondersteund.


CTC streeft naar energie-efficiëntie en comfort. De EcoZenith i360 is een voorbeeld van hun inspanningen, met een uitstekende EPB-score en royaal sanitair comfort. Bovendien zijn CTC-warmtepompen "smart grid ready", wat betekent dat ze kunnen samenwerken met variabele energieprijzen en zonne-energieopwekking.

Het bedrijf hecht ook veel waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Elk toestel wordt individueel getest voordat het de fabriek verlaat, en nieuwe modellen worden pas na een uitgebreide testfase van drie jaar in productie genomen. Dit garandeert dat klanten kunnen vertrouwen op hun CTC-warmtepompen zonder kinderziektes.

CTC biedt niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende technische ondersteuning voor installateurs. Klanten kunnen rekenen op persoonlijke contacten met technische service managers voor snelle en betrouwbare ondersteuning.

Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie is CTC goed gepositioneerd om te blijven groeien in de snel evoluerende markt van warmtepompen. Ze werken zelfs aan nieuwe generaties warmtepompen op propaan, die milieuvriendelijk en PFAS-vrij zijn, en hebben recent de EcoAir 700 geïntroduceerd, een lucht-water warmtepomp met koelcapaciteiten. CTC blijft streven naar technologische excellentie en klanttevredenheid.