Hoe een zwembad verwarmen met een warmtepomp

Hoe een zwembad verwarmen met een warmtepomp

2016-09-07

Denkt u erover om thuis een zwembad te bouwen? Het bouwen van een zwembad is vrij duur en ook stookkosten moeten in aanmerking worden genomen. Een slimme en kosteneffectieve manier om uw zwembad te verwarmen is door een warmtepomp te gebruiken.

In vergelijking met het verwarmen van een zwembad met elektrische verwarming, kan het gebruik van een warmtepomp u ongeveer 65-80 procent van de verwarmingskosten besparen. Dit betekent dat u het zich kunt veroorloven om te baden in warm water, zelfs tijdens de koudere weken.

Dus hoe werkt het? Het enige dat u hoeft te doen, is een warmtewisselaar aansluiten, die de warmte van de pomp naar het zwembad overbrengt. Je hebt ook een watergedragen systeem nodig om dit te laten werken. Als u nog geen warmtepomp heeft, installeert u er vandaag een en verwarmt u uw huis in de winter en uw zwembad in de zomer.

Welke van de warmtepompen kunnen huizen en zwembaden verwarmen? Hier zijn een paar voorbeelden:

De CTC EcoAir 510M lucht / water-warmtepomp haalt warmte uit de lucht en biedt een hoog vermogen tijdens het zwemseizoen. Het is gemakkelijk te installeren en vereist geen groot werk in de tuin, omdat er geen verzamellus nodig is.

De CTC GSi 12-grondwarmtepomp is een andere goede optie. Het biedt hetzelfde hoge rendement gedurende het jaar omdat de temperatuur van het grond stabiel blijft. Zonne-energie wordt opgeslagen in het grondwater en hergebruikt met behulp van een bodem/water warmtepomp.

Hoe lang duurt het om het zwembad op te warmen? Dit is afhankelijk van vele factoren. Bijvoorbeeld de grootte van het zwembad, de buitentemperatuur en hoeveel warmte wordt afgevoerd door het zwembad. Maar het is algemeen aanvaard dat een gemiddelde warmtepomp de watertemperatuur met twee tot drie graden per dag zal verhogen.

Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de warmte wordt vastgehouden zodra het zwembad een aangename temperatuur heeft bereikt. Hiervoor is een zwembadafdekking van hoge kwaliteit een must. rolluiken bieden uitstekende isolatie en u kunt ook een doorzichtige, intrekbare zwembadoverdekking gebruiken die ongeveer dezelfde functie vervult als een serre.

Als u uw zwembad wilt verwarmen met uw bestaande warmtepomp, of als u overweegt een nieuwe warmtepomp te installeren, neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde CTC-distributeur die u van alles helpt, van dimensionering tot installatie.